Petra Pavleka od ranog djetinjstva počinje voljeti ples u svim njegovim formama i stilovima te već od vrtića i osnovne škole kreće s ritmikom, bolerom, baletom, folklorom i različitim vannastavnim programima.

Već u ranoj dobi ima prilike nastupati na plesnim produkcijama osnovnih škola, Međimurskim prošćenjima na Prisavlju i Maksimiru te u kazalištu Trešnjevka i dr. S orijentalnim plesom susreće se u srednjoj školi 2006. godine i upisuje početni tečaj u udruzi za promicanje plesa “Zuzana” kod talentirane voditeljice Gorane Kramarić te nakon par mjeseci i kod same osnivačice plesnog centra velečanstvene Zuzane Uhlirove.

Nastupa na mnogim plesnim produkcijama škole i programu “Dašak orijenta”. Godine 2013. upisuje tečaj u plesnoj školi “Cleopatra” gdje postaje članica show skupine, te nakon par mjeseci počinje voditi početne tečajeve. Kroz show skupinu ima prilike nastupati na mnogim događanjima, zabavama i produkcijama diljem Zagreba te i u Beogradu. Znanje proširuje kroz različite radionice škola u kojima pleše, ali i drugim srodnim školama kao što su “Bastet Oriental Dance Company” i studio “Nefertiti”. Upoznaje se i s plesnim stilom ATS i tribal fusion uz prekrasnu Patriziu Pin i divnu Vedru iz “Basteta”, tango fusionom uz magičnu Niku Mlakar, a polinezijski ples susreće uz krasnu Leilani iz “Nefertita”.

Godine 2017. s prijateljicom Ivanom Stiperski (predsjednik udruge) otvara “Trbušni ples Izida” gdje vodi svoj plesni tim početnica, te nastupa na različitm manifestacijama, rođendanima itd.